23 August 2011

Terjahan Gila

Assalammualaikum wbt.

Hati tengah panas. Serius. baru dapat terjahan gila dari seorang gadis gila yang bernama Kak G. *gila*


Dengan selumbernya, dia call dan salam pun tak bagi. Nama pun tak cakap, private number. Public phone ke hape??

Kak G : Hello pompuan. Kau tak payah perasaan pandai lah. Kau ingat kau dapat masuk u tu kau bagus ke? Setakat UMP. Kau ingat kau bagus ke? SPM pun dapat 4A je. Tak payah lah bajet pandai, cun, comel semua. B***
Fara : Assalammualaikum. Salah number kot ni. 
Kak G : Woiii...kau farah fazira kan? Budak KMS yang errr...
Fara : Eh................ *asal nak marah pulak? Kau siapa? Aku kenal ke?
Kak G : Tak penting semua tu. Kau jangan nak belagak ekk. Kau jangan nak tergedik-gedik sangat dengan A ye. Kau dengan dia, macam langit dengan bumi. Tau??
Fara : Ooooo...girlfren dia ke? Setahu aku dia single.
Kak G : Ha?? Aku suka dia. Dia pun suka aku. Faham??? Okay bye. Kau ingat, kalau aku tau kau kacau dia lagi. Jaga kau, aku........
Fara : Bakar rumah aku?? Bunuh aku?? Sepak terajang aku?? Try lah. Bulan puasa pun kau nak buat benda bodoh ke? Tak de otak ke? Fikir lah sikit. 
Kak G : Semua tu aku berani buat. Bulan tak puasa aku buat lah.
Fara : Bye gila.. Assalammualaikum.

Bengong...!! Siapa kau?? Inilah manusia zaman sekarang, jawab telefon pun hello je. Dah la main sergah je. Tak paham aku..!! Nasib aku tak ada sakit jantung. Komen macam hape ntah.

Bulan puasa ni, cubalah jaga sikit tatatertib dengan orang lain. Bahasa tu kawal lah sikit. Binasa badan cakap macam tu. Bulan puasa bukan je jaga makan minum semua, mulut, telinga, hidung semua kena jaga. Apelah. Tak paham aku.

Kenapa nak sergah aku dengan perkara remeh macam tu. Kalau kau girlfren dia sekalipun, aku heran? Aku bukan nak boyfren kau tu pun. Bukan aku yang carik dia, dia yang carik aku. Dia yang mesej aku dulu. Call aku dulu. Now, aku dah gaduh dengan dia, kau ambillah. Tak heran lah. Dia dengan aku kawan je lah. Kitorang rapat.

Yang kau? Asal usul mana nak marah aku. PMS ke hape? Rilex sudah. Tanya betul-betul. Ape kena mengena SPM dan universiti aku dengan kau? Tak ada kena mengena. Dan bertambah musykil apabila semua pasal aku orang tau. Ntah mana la kau cekau result SPM aku tu.

Nak bakar rumah aku pulak? Adui. Tunggu aku beli rumah baru tau. Baru kau bakar. Sekarang tak boleh lah. Nak bunuh aku boleh, tapi tunggu aku kawin dulu tau. Aku nak tau sape bakal suami aku yang ditentukan Allah. Nak sepak terajang aku ke? Boleh.....tapi, tunggu aku belajar silat dulu. Haha.

Walaupun aku nampak rilex, tapi aku panas jugak orang attack aku macam tu je. Tak ada perasaan betul. Hish. Bengong punya akak.....

Amaran keras : Sesiapa yang nak kutuk aku or maki hamun dalam telefon or sms, bagi salam dulu tau. Perkenalkan diri dan asal usul. Umur sekali dan jangan lupa ape topik yang akan kita bincangkan. Right??

Sekian sahaja dari saya wartawan terjah..hahah..Salam.

*Allah cakap, hubungan dengan manusia wajib kita jaga*

8 comments:

Syafiqa said...

ishk2, sabo je la, btw fara akan tergolong dalam orang2 teraniaya ke? kalau ye, cepat mintak doa sy kurus :D hehe btw doa la supaya orang tu dapat hidayah n berubah.

RAFIQAH SHAHIRA said...

slm itu penting..huhu

A'an said...

Pergh. Chill je kau handle en. Kalau aku dapat call camtu mesti dah terdiam seribu bahasa. -_-

farahh said...

gila betul orang tuh. kalau dah desperate, cmtuh la.

Mior Syabab said...

Siot gila perempuan tu. Kau pas dekat aku, biar aku balun dia cukup. Kita terjah minah tu pulak !! haha

Sabar jela ea. Ujian hidup memang begitu ^^

Cik Fazira Chumel said...

syafiqa : memang sabo..kalo tak sabo, dah lame ku bako je umah dye...

rafiqah : betul betul betul

a'an : hurm..glabah jugak mula2 tapi aku dengar je pe dye ckp, last2 aku rse nak gelak..hahaha

farahh : memang..dye ingat aku heran sgt ke dengan kwn aku yg A tu..

syabab : hahaha..ta pyh..kau terjah mne..asl usul ponn aku tak tahu..

rahimah.Y said...

hahaha kak gunasaran la tu.. ?hihi

besabau ye fara :'(

Cik Fazira Chumel said...

ye kak mah..sabau...rindu bahasa melaka aku..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...