17 July 2011

Panas !!

Assalammualaikum wbt.

Hari ini post bukan lagi berkenaan dengan U ataupun kerjaya ataupun apa-apa. Ini post hanya untuk meluahkan perasaan sahaja.

Bukan apa. Sekarang ini cuaca tidak menentu. Dengan status penanam anggur ini, kadangkala ada juga sakit peningnya. Duduk di rumah umpana katak. Mama aku panggil aku katak. Mama cakap katak comel. Means? Gemuk la. Hey..!! Aku bukan gemuk tapi comel. Ingat. Comel. Serius.

Setiap bulan mesti aku demam. Antibody aku tak kuat. Mungkin lah. Minum susu ibu ta cukup masa memang lah. Hehe. Btw, bukan sebab antibody atau apa pun. Ini sebab cuaca. Korang perasan tak cuaca sekarang tak menentu. Kejap panas, panas la gila. Na mampus aku carik kipas. Kalau hujan, aku lah orang pertama dalam rumah yang pakai stokin. Agak kelakar aku rasa. Macam orang berpantang.

Okay, its about our earth. Dan semakin mencair. Macam ni,


Tengok aiskrim semua nak makan, lagi-lagi ketika di waktu panas. Sedapnya. Aiskrim mekdi pon sedap kan A'an. Hehe.


Ha..!! Yang ini apa pulak? Ni bukan kucing ye. Serius. Bukan kucing. Ini polar bear. Kesian aku tengok. Nak aku bawak dia balik Malaysia. Letak dalam peti ais aku. Muat tak? Hehehe.

Apa yang penting sekarang, kerjasama!! Ye kerjasama dalam membendung macam-macam punca gloal warming ini. Bukan nak cure tapi nak prevent. Macam mana. Kita bukan halang pembangunan tapi kita kurangkan pembangunan. Bakar sampah jangan over-over. Bukan bakar dalam rumah tapi bakar yang perlu je. Yang tak perlu, kita kitar semula.


Yang masih boleh guna, kita guna lah dengan baik. Ikut la tong ye anak-anak. Ini pesanan penaja.

Dan sampai bila nak panas macam ni? Panas woo. Padahal duduk banting je kot. Panas jugak. Rumah aku bukan sebelah pantai. Rumah aku bahagian kampung lagi. Kalau aku kat banting rasa panas macam manalah yang duduk KL tu? Haish. Tawakal je lah.

Yang penting kita prevent global warming. Cakap sahaja tak guna. Kenalah buat. Aku dah mula mengitar semula. Sebab aku dah senang nak carik tong kitar semula. Dekat taman perumahan aku dah ade. Hehe. Dapatlah beramal sikit. Heheh.

Okay. Sekian. Salam. *kembali mencari kipas*

8 comments:

Mior Chantek said...

Selalunya kalau panas ni org kate banyak d.... hehe *gurau2

Cik Fazira said...

itu kau yang kate mior...orang lain tak kate..d*** tu ape?? ta paham ler.. :DDD

A'an said...

eh ada nama aku lah kat situ. hehee heeheehe.

Cik Fazira said...

a'an aku nak mekdi. mc flurry 1, double cheese 1 ngan sundae ekk..tq..

fathiahRAIHANA said...

sungguh la sekarang nie panas sgt.
nt masuk bulan puasa lg xtahan .
hee
btw , salam pekenalan ^_^
thnx follow ana . hihi

aine ilina said...

memang amat panas! saya setuju

Gee said...

betul2...sekarang cuaca mmg x menentu masing2 dah mula ada tanda2 kurang sihat..jaga kesihatan keyh...(^_^)

Cik Fazira Chumel said...

cik mior chantek : sume orang sokong saya..ouh..saya terlupa awk duduk alaska..patotla sejuk..

Gee : betul..kena jge kesihatan.

Fathiah : salam perkenalan. :))

Aine : betul..apa nak buat..redha je lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...