30 July 2011

Kita Juga Punya Hak

Assalamualaikum wbt.

Masyarakat..masyarakat...!! Haish. Macam manalah kau boleh lulus ujian memandu. Aku pun pelik. Apa lah sikap orang Malaysia ni. Tolonglah matang sikit. Kau ingat jalan tu kau punya sorang ke??

Okay..emosi aku terganggu.

Mana tak nya, emosi aku pagi-pagi punyalah baik, aman, tenang. Bila aku start drive je. Rasa macam nak maki hamun je. Apalah kau tak boleh fikir ke? Mentang-mentang lah aku pakai pelekat kereta P terpampang kat kereta aku. Kau ingat kau boleh condem aku sesuka hati ke?

Haha. Bertenang dan mula cerita......

Okay..mula-mula baik punya tengah syok dengar lagu Bruno Mars - Grenade kat radio. Habis bergema lah kereta ni.. Tiba-tiba......ada satu kereta ni kat belakang aku bernombor plat WK* 3**1 sedap-sedap hon aku dari belakang. Memang di ketika itu aku gelak je tapi bila dia ke kanan dan slow kan kereta dia dan cakap 'B***..!!' Apakah? Ooohhh...Memang ketika itu cermin kereta aku bukak sebab aku selsema tak boleh kena aircond.

Dan.....aku pun dengan segera check speed aku. Normal je 80. Apahal kau?? Masyarakat.....

Okay tenang sikit. Bila sampai je destinasi aku pun call papa story morry lah. Apa lagi. Jalan punya jalan settle kan hal. Beli barang semua dan balik. Hampir 2 jam jugak kat tempat tu. Dan bila aku balik je. Dengan tersenyum-senyum aku pergi tempat parking kereta dan.............

Haish. Sape pulak yang parking baik punya kat belakang kereta aku ni. Block pulak. Macam mana aku nak keluar. Taik kambing gurun betul lah..!! Itu je yang terkeluar dari mulut manis ni. Dan.....30 minit jugak aku tunggu dan muncullah makhluk ni. Okay, perempuan. Seems macam dah pengalama bawak kereta dan aku check tade pulak simbol P terpampang.

Dan..........masuk kereta dan bla....WHAT?? Kau ingat aku suka ke tunggu dan tengok kau? Amboi...sesedap rasa je buat macam tu. Kau ingat aku ni hape?? Tau la simbol P tu jelas didepan mata kau. Kau ingat aku tade perasaan ke?

TAK ADE MANNER LANGSUNG...!!!!!

Itu je yang aku mampu cakap. Okay, emosi tak stabil sampai saat ini. Aku tannak la maki kau perempuan sebab kau perempuan. Tapi aku terpaksa maki kau dalam hati aku. Sebab kau tak ade manner. Tak belajar Sivik ke kat sekolah. Penat je cikgu kau berpeluh-peluh mengajar. Tapi.........hish. Kalau kau masuk matrik, kau tak belajar Kemahiran Dinamika ke kat matrik. Apa da..

Aku ingat bila aku nampak kau perempuan dengan tenang kau akan mintak maaf. Haish. Inilah MASYARAKAT yang otaknya dah TERSEKAT. Kalau kau cakap maaf pun aku accept lah..!!

Kalau lah bapak, atok, pakcik aku ade kat situ aku dah suruh diorang maki kau PEREMPUAN..!!

Sekian sahaja dari saya yang kesal dengan sikap masyarakat KINI... Salam.

2 comments:

RAFIQAH SHAHIRA said...

xpe2..ak xleh nak feeling sgt la kan coz ade lagu best berkumandanghuhu.

Kenapa ko xtegur je pmpuan tu? ak dpt bygkan la tahap gunung berapi ko time die blah ngan slambe tu,...hahaha KURANG AJAR..!!

rahimah.Y said...

Ok,bersabar k fara, mari kita amik +ve site, kita jgn ulang perbuatan tidak ber-manner tu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...