26 April 2014

Korban

Assalammualaikum.

Lama aku tak berblogging kan? Bersawang berhabuk blog ni. Bukan apa, kehidupan tahun 3 sebagai budak engineering memang tough bagi aku. Idea untuk berblogging langsung tak ada. Haaa senang cerita. (Jujur)

Niat kali ni cuma nak cerita yang tak lama lagi aku bakal ditauliahkan sebagai seorang Inspektor Sukarelawan Polis. Dengan status sebagai trainee kat KOR SUKSIS UMP sekarang, jadi, banyak persiapan yang aku akan sibuk buat. Contohnya, aku akan lebih sibuk fokuskan diri aku untuk mantapkan kawad bagi hari pentauliahan. Pada masa yang sama, baju pentauliahan juga belum lagi ditempah dan diukur. Jadi, ia juga bakal memakan masa.

Pada masa yang sama, kesibukan jugak terasa apabila sudah hampir masanya aku ke program latihan industri selama 3 bulan. Lagi sibuk lepas ni, entah ada masa ke tidak nak update blog macam ni. Alhamdulillah, offer dah dapat cuma surat belum keluar. Nanti bila surat dah keluar aku akan update semula.

Semester 6 ni semester paling banyak pengorbanan yang terpaksa aku buat. Hati, jiwa dan perasaan kadang kadang terguris, tersakiti, tapi aku sendiri ajar diri aku supaya lebih banyakkan bersabar dan pendamkan aje. Betul kata orang, bila kita pendam masalah lama lama, nanti bila sampai tahap maksimum, konfem meletup. Kadang kadang betul, tapi aku sebagai diri aku sendiri, aku banyak ajar diri aku cepat mamaafkan orang dan cepat cool. Salah satu sebab supaya aku tak meletup. Haha. Nampak kelakar, tapi memang betul cara myself ajar diri sendiri. Itu dipanggil Self Motivation. Haaa. Get your own and learn it!

Okaylah sampai sini je lah kisah yang tak seberapa. Nanti kita jumpa di entry yang lain pula. Bye. Assalammualaikum. :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...